Επιλεκτικές τοποθετήσεις ”ανεβάζουν” τη Wall

Σε επιλεκτικές μετοχές αποφασίζουν να τοποθετηθούν οι επενδυτές εν όψει ενός ακόμη αβέβαιου Σαββατοκύριακου, οδηγώντας την αγορά σε άνοδο. Παραμένουν οι πιέσεις από το χρυσό και το πετρέλαιο, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφασίζουν να τοποθετηθούν σε επιλεκτικές μετοχές, εν μέσω έντονης αβεβαιότητας. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι, παρόμοια κινείται και ο DAX.

Το πτωτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την είδηση της έκρηξης κοντά σε πετρελαϊκό διυλιστήριο στη Νέα Υόρκη και τις υποψίες ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, γρήγορα εξανεμίστηκε όταν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο και επίσημα.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων είναι κυρίως μετοχές του κλάδου λιανικής, όπως η Johnson & Johnson, η International Paper και η 3Μ. Εξάλλου, η ανακοίνωση της αύξησης 0,3% του δείκτη τιμών καταναλωτή, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων, περνάει σχεδόν απαρατήρητο από την αγορά.

Αντίθετα, πτώση κατά 3% σχεδόν διαγράφει η μετοχή της SBC Communications, καθώς η Lehman Bros υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε equal weight από overweight.

Στην Ευρώπη το Παρίσι έκλεισε στις 2829,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,90% ενώ και το Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 3713,0 μονάδες με κέρδη 0,70%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 2633 μονάδες με άνοδο 1,63%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 7988,98 μονάδες με κέρδη 0,93% ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 1,05% στις 845,85 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1337,61 μονάδες με κέρδη 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v