Οριακές μεταβολές εν μέσω αβεβαιότητας στη Wall

Στάση αναμονής τηρεί η αμερικανική αγορά, καθώς το έντονο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί για άλλη μια ημέρα, φαίνεται να αποτρέπει τους επενδυτές από οποιαδήποτε κίνηση, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν προσέφεραν εκπλήξεις.

Υποτονικό το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση εν μέσω έντονης αβεβαιότητας.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιανουάριο από το 0,1% του Δεκεμβρίου, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα στον Περσικό Κόλπο είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε πόλεμο.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ότι είναι αναγκαίο να τηρηθεί στάση αναμονής για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου των εταιριών Διαδικτύου καθώς και αυτόν του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά υποβάθμισε τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7924,71 μονάδες με κέρδη 0,11%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,16% στις 1329,05 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,19% στις 838,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v