Απολύει 4.000 εργαζόμενους η Agilent

Σε απολύσεις 4.000 εργαζομένων της ετοιμάζεται να προχωρήσει η Agilent Technologies, καθώς η εταιρία κατασκευής εξοπλισμού για εταιρίες όπως η Intel ανακοίνωσε τη διεύρυνση των ζημιών της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ υποχώρησαν και οι πωλήσεις.

Απολύει 4.000 εργαζόμενους η Agilent
Απολύσεις 4.000 εργαζομένων ανακοίνωσε η Agilent Technologies, καθώς ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών και πτώση των πωλήσεων στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου χρήσης.

Οι περικοπές, οι οποίες έρχονται ύστερα από τις προηγούμενες απολύσεις 2.500 εργαζομένων τον Νοέμβριο, αναμένεται να μειώσουν το κόστος της εταιρίας κατά 125 εκατ. δολάρια κάθε τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Agilent, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι οι περικοπές θα λάβουν χώρα στους επόμενους μήνες.

Η ζήτηση για τα προϊόντα της Agilent έχει υποχωρήσει σημαντικά, καθώς οι πελάτες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού έχουν περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες τους. Χαρακτηριστικό είναι πως οι παραγγελίες υποχώρησαν 7,3% στα 1,36 δισ. δολάρια, ενώ οι ζημίες της διευρύνθηκαν στα 369 εκατ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v