Παραίτηση του CEO της Ahold

”Φουσκωμένα” παραδέχτηκε τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο ετών η ολλανδική ιδιοκτήτρια εταιρία των καταστημάτων Stop & Shop στις ΗΠΑ, καθώς και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Giant, ενώ παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλός της.

Παραίτηση του CEO της Ahold
”Φουσκωμένα” παραδέχτηκε η Royal Ahold ότι ήταν τα αποτελέσματά της των δύο περασμένων ετών, ενώ παραίτηση δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Var de Hoeven.

Τα λειτουργικά κέρδη της ιδιοκτήτριας των αλυσίδων Shop & Stop και Giant Supermarkets εκτιμάται ότι ήταν υπερτιμημένα κατά περίπου 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας.

Τα καθαρά κέρδη του έτους που έληξε στις 29 Δεκεμβρίου ήταν ”κατά πολύ” χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, εξαιτίας των συγκεκριμένα ατασθαλιών της ολλανδικής εταιρίας.

Παράλληλα, η Ahold ερευνά πιθανές λογιστικές ”ανωμαλίες” στη US Foodservice, εταιρία διανομής τροφίμων, καθώς και τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της μονάδας Disco στην Αργεντινή.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο CEO της Ahold προχώρησε σε πάνω από 50 εξαγορές από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του, το 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v