Με ράλι έκλεισε την εβδομάδα η Wall

Εκτιμώντας και αυτή τη φορά ότι ο πόλεμος πρόκειται να καθυστερήσει τουλάχιστο για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, οι επενδυτές αποφάσισαν να τοποθετηθούν τελικά -σε επιλεγμένες ωστόσο μετοχές- στην αμερικανική αγορά, και να την οδηγήσουν σε θετικό έδαφος.

Με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε επιλεγμένες μετοχές.

Το πτωτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την είδηση της έκρηξης κοντά σε πετρελαϊκό διυλιστήριο στη Νέα Υόρκη και τις υποψίες ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, γρήγορα εξανεμίστηκε όταν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο και επίσημα.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων είναι κυρίως μετοχές του κλάδου λιανικής, όπως η Johnson & Johnson, η International Paper και η 3Μ. Εξάλλου, η ανακοίνωση της αύξησης 0,3% του δείκτη τιμών καταναλωτή, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από την αγορά.

Αντίθετα, πτώση κατά 3% σχεδόν κατέγραψε η μετοχή της SBC Communications, καθώς η Lehman Bros υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε equal weight από overweight.

Η BEA Systems, εταιρία πληροφορικής, υποχώρησε πάνω από 5% καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τριμήνου. Ομοίως, πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Intel, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,65 δολάρια με πτώση 1,12% ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,50% στα 5,95 δολάρια. Η 3Ε παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, στα 14,89 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,30% στις 8018,11 μονάδες ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1348,99 μονάδες με κέρδη 1,33%. Ο S&P σημείωσε άνοδο 1,32% στις 848,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v