Την Ocean Energy εξαγοράζει η Devon Energy

Την εξαγορά της Ocean Energy σχεδιάζει η Devon Energy, πετρελαϊκή εταιρία των ΗΠΑ, που έχει πραγματοποιήσει εξαγορές αξίας 10 δισ. δολαρίων κατά τα τελευταία δύο έτη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Την Ocean Energy εξαγοράζει η Devon Energy
Την εξαγορά της Ocean Energy σχεδιάζει η Devon Energy, πετρελαϊκή εταιρία των ΗΠΑ, που έχει πραγματοποιήσει εξαγορές αξίας 10 δισ. δολαρίων κατά τα τελευταία δύο έτη, προκειμένου, όπως σχολιάζει η ίδια, να εκμεταλλευτεί την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Η Devon Energy σχεδιάζει να καταβάλλει 5,3 δισ. δολάρια σε μετοχές και ανάληψη χρέους. Οι επενδυτές της Ocean θα λάβουν 0,414 μετοχές της Devon, που την Παρασκευή έκλεισαν στα 19,97 δολάρια. Η τιμή είναι κατά 3,6% υψηλότερη της τιμής κλεισίματος της Ocean την Παρασκευή.

Η Devon προχωρά σε νέες εξαγορές επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και στην αγορά φυσικού αερίου, καθώς οι τιμές γι’ αυτό έχουν υπερτριπλασιασθεί κατά το τελευταίο έτος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εξαγορά υπολογίζεται ότι θα αυξήσει κατά περίπου 30% την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Devon, προσθέτοντας περιουσιακά στοιχεία στη Νιγηρία, την Αγκόλα, την Ακτή Ελεφαντοστού και στη Νέα Γουινέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v