Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα για Nasdaq λόγω Microsoft

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, θέτοντας τις προϋποθέσεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου, με το κλίμα να βελτιώνεται από τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Microsoft αλλά και εν όψει πιθανής νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, θέτοντας τις προϋποθέσεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου, με το κλίμα να βελτιώνεται από τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Microsoft αλλά και εν όψει πιθανής νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street κινήθηκε υψηλότερα με τον Nasdaq να υπεραποδίδει, αποτιμώντας τα ισχυρά αποτελέσματα των AT&T και Nokia.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ, αξίας 140 δισ. δολαρίων, κάτι που σε συνδυασμό με τις κινήσεις μειώσεων επιτοκίων της Federal Reserve δίνει τροφή σε ελπίδες των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική, με τους επενδυτές να προσδοκούν νέα μείωση επιτοκίων μετά την έκτακτη κίνηση μείωσης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση τον τόνο δίνουν τα αποτελέσματα τριμήνου αλλά κυρίως οι προβλέψεις τρέχουσας χρήσης της Microsoft. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε εκτίναξη των κερδών του κατά 81% ενώ προχώρησε και σε βελτιωμένες εκτιμήσεις για το 2008, σε μια κίνηση που οδήγησε τον τεχνολογικό κλάδο σε Ευρώπη και Ασία σε ράλι.

Η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο 4% στο άνοιγμα, με το ενδιαφέρον να διαχέεται στο σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, με τις Google, Cisco να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Κέρδη και για τις μετοχές των Ηοneywell International και Caterpillar μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών τους πέραν των προσδοκιών στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,83%, στις 12.481 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,92%, στις 2.406 μονάδες. Κέρδη 0,93% για τον S&P 500, στις 1.364 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,21%, στις 5.947 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει άνοδο 1,49%, στις 4.988 μονάδες. Κέρδη 2,22% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.972 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v