Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολική επαναφορά στη Wall Street

Πλήρης ανατροπή για τη Wall η οποία κατέγραφε σημαντικές απώλειες κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αλλά έκλεισε τελικώς με σημαντικά κέρδη. Οι χρηματοοικονομικές εταιρίες ηγήθηκαν της ανόδου με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές τοποθετήσεις μετά τα ισχυρά σοκ των τελευταίων συνεδριάσεων. Κέρδη 300 μονάδων για το Dow. Νέες απώλειες για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ολική επαναφορά για τη Wall Street με τις χρηματοοικονομικές εταιρίες να ηγούνται της ανόδου και τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές τοποθετήσεις μετά την ισχυρή πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων. Νέες απώλειες για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα καθώς ο Dow έφθασε να χάνει περισσότερες από 300 μονάδες και ο Nasdaq να βρίσκεται στο -3%.

Ωστόσο ο Dow έκλεισε στις 12.270 μονάδες με κέρδη 2,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,05%, στις 2.316 μονάδες. Κέρδη 2,14% για τον S&P 500, στις 1.338 μονάδες.

Της ανόδου ηγήθηκαν οι μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου με τη JP Morgan να καταγράφει κέρδη άνω του 11% και τις Citigroup, Merrill Lynch, Morgan Stanley και Lehman Brothers να ενισχύονται κατά τουλάχιστον 5%.

Θετικά λειτούργησε επίσης η είδηση ότι οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τρόπους ώστε να ”σώσουν” τα ομόλογα και τα χρεόγραφα συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εταιριών

Σημειώνεται ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι 3 βασικοί δείκτες βρέθηκαν στο κόκκινο με αφορμή τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία ,τις δηλώσεις Τρισέ για τον πληθωρισμό αλλά και τις απαισιόδες εκτιμήσεις της Apple για την πορεία των μεγεθών στο τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή της τελευταίας έφθασε να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 18%, αποτελώντας βαρίδι για το Nasdaq και λίγο πριν το κλείσιμο υποχωρούσε κατά 11%.

Στο NYSE o όγκος συναλλαγών υπερέβη τα 1,5 δισ. κομμάτια με τις Motorola, Citigroup και ishares να καταγράφουν τον υψηλότερο όγκο. Στο Nasdaq ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 2 δισ. κομμάτια, με τις Powershare, Intel και Μicrosoft να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Εξάλλου συνεχίστηκε η υποχώρηση του αργού με την τιμή του να υποχωρεί κατά 2,5%, διαμορφούμενη στα 87 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,33%, στα 15,19 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε πτώση 2,42%, στα 11,7 δολάρια. Κέρδη 0,22% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 40,8 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,28%, στις 5.609 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 4,25%, στις 4.636 μονάδες. Απώλειες 4,88% για τον DAX 30, στις 6.439 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v