Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα εταιρικά κέρδη η σκυτάλη στη Wall

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είναι αυτός που ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των AT&T και Nokia. Σε θετικό έδαφος Dow και S&P 500 μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να περιμένουν νεότερα στο μέτωπο των επιτοκίων και των σχεδίων στήριξης της οικονομίας. Διευρυμένο ράλι στις ευρωαγορές.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είναι αυτός που ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των AT&T και Nokia. Σε θετικό έδαφος Dow και S&P 500 μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να περιμένουν νεότερα στο μέτωπο των επιτοκίων και των σχεδίων στήριξης της οικονομίας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά ”γύρισε από τα τάρταρα”, με τον Dow Jones να γυρνά από απώλειες 326 μονάδων σε κέρδη 298 μονάδες. Ανάλογη άνοδος καταγράφηκε και στους Nasdaq και S&P 500, αποτελώντας το έναυσμα για εκτεταμένο ράλι στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο κυριαρχούν οι ελπίδες των επενδυτών ότι οι περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση Bush αλλά κυρίως, η είδηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης προσπαθούν να συγκροτήσουν διάσωση των ασφαλιστικών εταιριών χρεογράφων και ομολόγων, θα καταφέρουν να γλιτώσουν τις ΗΠΑ από την ύφεση.

Μελανό σημείο η ανακοίνωση της γαλλικής Societe Generale για διαγραφές ενεργητικού ύψους 3 δισ. ευρώ και εξαπάτηση από χρηματιστή της, η οποία οδήγησε σε απώλειες 4,9 δισ. ευρώ για την τράπεζα.

Όμως στη σημερινή συνεδρίαση, η τάση σηματοδοτείται τόσο από το ράλι στις διεθνείς αγορές όσο και από τα εταιρικά κέρδη, τα οποία μόνο σε οικονομική ύφεση δεν παραπέμπουν.

Ειδικότερα, η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 44% στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις και οδηγώντας τον τίτλο της σε ράλι.

Αύξηση των κερδών της κατά 62% εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο η AT&T, λόγω σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών από τις πωλήσεις του iPhone, για το οποίο έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Lockheed Martin μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 10% και της βελτίωσης των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα της εφετινής χρήσης.

Πτώση για τον τίτλο της eBay, καθώς τα κέρδη και ο κύκλος εργασιών της στο δ’ τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,33%, στις 12.310 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,91%, στις 2.337 μονάδες. Κέρδη 0,42% για τον S&P 500, στις 1.344 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με έντονα κέρδη 4,75%, στις 5.875,80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε άνοδο 6,04%, στις 4.916,98 μονάδες. ”Άλμα” 5,93% για τον DAX 30, στις 6.821,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v