Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίστηκε η ανάκαμψη -Έλαμψε ο Nasdaq

Σημαντικά κέρδη εμφάνισε η αμερικανική αγορά με τον Dow Jones να κερδίζει 100 μονάδες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντίδρασης μετά και το χθεσινό ράλι. Όμως ο τεχνολογικός δείκτης έκλεψε τις εντυπώσεις, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα των AT&T και Nokia. Εκτεταμένο ράλι στην Ευρώπη.

Σημαντικά κέρδη εμφάνισε η αμερικανική αγορά με τον Dow Jones να κερδίζει 100 μονάδες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντίδρασης μετά και το χθεσινό ράλι. Όμως ο τεχνολογικός δείκτης έκλεψε τις εντυπώσεις, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα των AT&T και Nokia.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,88%, στις 12.378,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,92%, στις 2.360,92 μονάδες. Κέρδη 1,01% για τον S&P 500, στις 1.352,07 μονάδες.

Ο όγκος στο NYSE ξεπέρασε το 1 δισ. μετοχές ενώ στο Nasdaq διαμορφώθηκε λίγο χαμηλότερα από τα 2 δισ. μετοχές, με ισορροπία στη σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

Οι αναλυτές τοποθετούν τη σημερινή ανοδική κίνηση στο πλαίσιο τεχνικής αντίδρασης από τα χαμηλά που καταγράφηκαν ενδοσυνεδριακά εχθές και οδήγησαν σε ράλι τη Wall Street, αποτελώντας το έναυσμα για εκτεταμένο ράλι στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, η τάση στη σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτήθηκε τόσο από την έντονη ανοδική κίνηση στις διεθνείς αγορές, όσο και από τα εταιρικά κέρδη.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο κυριαρχούν οι ελπίδες των επενδυτών ότι οι περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση Bush αλλά κυρίως, η είδηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης προσπαθούν να συγκροτήσουν διάσωση των ασφαλιστικών εταιριών χρεογράφων και ομολόγων, θα καταφέρουν να γλιτώσουν τις ΗΠΑ από την ύφεση.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση ότι ο Λευκός Οίκος και το κοινοβούλιο της χώρας ήλθαν σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 140 δισ. δολαρίων έδωσε ώθηση στη Wall.

Στην αγορά, ράλι σημειώθηκε στον τίτλο της Nokia, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 44% στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Αύξηση των κερδών της κατά 62% εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο η AT&T, λόγω σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών από τις πωλήσεις του iPhone, για το οποίο έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Lockheed Martin μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 10% και της βελτίωσης των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα της εφετινής χρήσης.

Πτώση για τον τίτλο της eBay, καθώς τα κέρδη και ο κύκλος εργασιών της στο δ’ τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,97%, στα 15,55 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε σημαντικά κέρδη 4,68%, στα 12,3 δολάρια. Πτώση 1,76% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 40,66 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με έντονα κέρδη 4,75%, στις 5.875,80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε άνοδο 6,04%, στις 4.916,98 μονάδες. ”Άλμα” 5,93% για τον DAX 30, στις 6.821,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v