Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη της τελευταίας στιγμής στη Wall

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, η οποία εξελίχθηκε σε ”μάχη” μεταξύ πωλητών, λόγω του συνεχιζόμενου προβληματισμού για τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, και αγοραστών, καθώς η αμερικανική αγορά θεωρείται από τους αναλυτές υπερπουλημένη, σε βραχυπρόθεσμη βάση. Πτωτικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, η οποία εξελίχθηκε σε ”μάχη” μεταξύ πωλητών, λόγω του συνεχιζόμενου προβληματισμού για τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, και αγοραστών, καθώς η αμερικανική αγορά θεωρείται από τους αναλυτές υπερπουλημένη, σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Μετά από διαρκείς εναλλαγές προσήμων, οι δείκτες τελικώς έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με την τάση να ξεκαθαρίζει μόλις στα τελευταία 10 λεπτά.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.176,79 μονάδες με άνοδο 0,51% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,72% στις 2.637,24 μονάδες. Κέρδη 0,52% για τον S&P 500, στις 1.458,74 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών στο ΝΥSE ξεπέρασε τα 1,3 δισ. μετοχές με τη σχέση ανοδικών-πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2 ενώ στον Nasdaq διακινήθηκαν πάνω από 2 δισ. μετοχές με τη σχέση πτωτικών-ανοδικών στο 9 προς 5.

Τη σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησαν, η Cisco Systems λόγω προγράμματος επαναγορών - ”μαμούθ” ύψους 10 δις. δολαρίων, αλλά και τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία.

”Η αγορά είναι υπερπουλημένη βραχυπρόθεσμα, οπότε οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στο τελείωμα της εβδομάδας”, σχολίαζε ο Art Hogan, αναλυτής της Jefferies.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, το μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, Randal Kroszner σχολίασε ότι τα επιτόκια είναι αρκετά χαμηλά για να βοηθήσουν την οικονομία να ξεπεράσει δυσκολίες, σε μια ένδειξη των προθέσεων της κεντρικής τράπεζας για τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, οι κεφαλαιακές ροές προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κατά 14,7 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο.

Το πετρέλαιο κινήθηκε και πάλι ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση στις αγορές εμπορευμάτων, κλείνοντας στα 95,1 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, η είδηση που κυριάρχησε είναι ότι η Cisco Systems προγραμματίζει την επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και πίστης ότι η μετοχή της είναι ιδιαίτερα φθηνή. Η μετοχή της εμφάνισε κέρδη 2% στο άνοιγμα.

Σημαντικά κέρδη και για τον τίτλο της Hewlett Packard μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley σε ”overweight”.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος της Starbucks μετά την αρνητική αναθεώρηση των στόχων κερδοφορίας για το σύνολο του έτους.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραφε άνοδο 1,18%, στα 18,92 δολάρια, ενώ άνοδο 3,12% κατέγραφε το δικαίωμα της Εθνικής, στα 13,52 δολάρια. Άνοδος 1,87% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 61 δολάρια, ενώ η μετοχή της Tousa κέρδισε 8,33%, στα 13 σεντς.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε τελικώς με απώλειες 1,08% στις 6.291,2 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,71%, στις 7.612,26 μονάδες. Πτώση 0,67% για τον CAC στο Παρίσι, στις 5.523,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v