Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wells Fargo:Η χειρότερη κρίση μετά το Μεγάλο Κραχ

Νέα σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αναδύθηκαν χθες, όταν η Wells Fargo, ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος στεγαστικής πίστης του έθνους, ανακοίνωσε τη μικρότερη τριμηνιαία αύξηση κερδών σε έξι χρόνια και ότι διαβλέπει περαιτέρω ζημίες από τα στεγαστικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

του Ben White από τη Νέα Υόρκη

Νέα σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αναδύθηκαν χθες, όταν η Wells Fargo, ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος στεγαστικής πίστης του έθνους, ανακοίνωσε τη μικρότερη τριμηνιαία αύξηση κερδών σε έξι χρόνια και ανακοίνωσε ότι διαβλέπει περαιτέρω ζημίες από τα στεγαστικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

Η κρίση στην αγορά ακινήτων είναι η χειρότερη που αντιμετώπισε η αμερικανική οικονομία μετά το Μεγάλο Κραχ του ’30, δήλωσε ο επικεφαλής της Wells Fargo.

Η τράπεζα, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τα ποσά που επιτρέπει στους καταναλωτές να δανειστούν έναντι της υποθήκης των σπιτιών τους, αφαιρώντας μια μεγάλη στήριξη από τον Αμερικανό καταναλωτή και την οικονομική ανάπτυξη.

Η Wells Fargo κατά κανόνα απευθύνεται σε καλύτερης ποιότητας πελάτες, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κρίση που ξεκίνησε από τις πιστώσεις σε δανειολήπτες με δυσμενές τραπεζικό παρελθόν, πλέον μεταδίδεται στην υπόλοιπη αγορά, εξαιτίας της διολίσθησης στις τιμές των ακινήτων.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχώρησε 4%. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πιστωτικές ζημίες αυξήθηκαν 35% από πέρσι στα 892 εκατ. δολ. και 24% από το β’ τρίμηνο, που ήταν 720 εκατ. δολάρια. Ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδόν η μισή από την αύξηση στις πιστωτικές ζημίες του β’ τριμήνου προήλθε από το χαρτοφυλάκιο στεγαστικής πίστης.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v