Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Στα χαρακώματα αγοραστές - πωλητές

Εύθραυστη αποδεικνύεται η αρχική άνοδος της Wall Street καθώς οι βασικοί δείκτες ισορροπούν μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου εν μέσω νέας ανόδου των πετρελαϊκών τιμών και θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Κέρδη κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Εύθραυστη αποδεικνύεται η αρχική άνοδος της Wall Street καθώς οι βασικοί δείκτες ισορροπούν μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου εν μέσω νέας ανόδου των πετρελαϊκών τιμών και θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Κέρδη καέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Οκτώβριο έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,3%, ενώ ο δομικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με προβλέψεις για άνοδο ύψους 0,2%.

Στο μεταξύ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,1%.

Οι πετρελαϊκές τιμές παίρνουν και πάλι την ανιούσα καθώς η τιμή του αργού κυμαίνεται στα επίπεδα των 94 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ κέρδη σημειώνει και η τιμή του χρυσού, στα 814 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η μετοχή της Bear Stearns παρά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε διαγραφές ύψους 1,2 δισ. δολαρίων το δ΄ τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη κινητικότητα στο NYSE καταγράφεται στις μετοχές της Citigroup και της Mylan laboratories, ενώ στο Nasdaq στις E Trade (στο +17%) και τη Microsoft. Στο NYSE η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται σε 144.226.302.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.346 μονάδες με κέρδη 0,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,2%, στις 2.679 μονάδες. Ανοδος 0,4% για τον S&P, στις 1.448 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,1%, στις 6.432 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 1,35%, στις 5.613 μονάδες. Ανοδος 0,07% για τον DAX 30, στις 7.783 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v