Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες, μακροοικονομικά φτιάχνουν κλίμα σε Wall

Ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους βασικούς δείκτες να ”αντλούν δύναμη” από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και τά κέρδη της Bear Stearns παρά τις διαγραφές ύψους 1,2 δισ. που ανακοίνωσε. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά με τους βασικούς δείκτες να ”αντλούν δύναμη” από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και την Bear Stearns παρά τις διαγραφές ύψους 1,2 δισ. που ανακοίνωσε. Kρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Οκτώβριο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,1%. Παράλληλα τον ίδιο μήνα ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σχέση με προβλέψεις για άνοδο κατά 0,3%.

Στην αναστροφή του αρνητικού – προσυνεδριακά – κλίματος στη Wall συνέβαλε και η ανακοίνωση της Bear Stearns ότι το ύψος των διαγραφών θα ανέλθει τελικώς σε 1,2 δισ. δολάρια το δ΄ τρίμηνο.

Παράλληλα ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού υπογράμμισε ότι το hedge fund του χρηματοοικονομικού οίκου δείχνει να ξανακερδίζει τους πελάτες που απώλεσε κατά το γ΄ τρίμηνο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η απόφαση της FED να ανακοινώνει προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ ανά τρεις μήνες αντί για δύο φορές το έτος, επεκτείνοντας παράλληλα το χρονικό ορίζοντα των εκτιμήσεων. Αρχή για το νέο ”καθεστώς” θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου όπου η κεντρική τράπεζα θα παραθέσει τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ, τις τιμές και την ανεργία των προσεχών τριών ετών.

Στο μεταξύ η αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Orange από την CIBC World Markets σε ”sector outperform” χαρίζει κέρδη στη μετοχή της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης σημείωσε ισχυρά κέρδη με αφορμή τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Wal – Mart αλλά και τις δηλώσεις του CEO της Goldman Sachs ο οποίος υπογράμμισε ότι η τράπεζα δεν θα καταγράψει μεγάλο αριθμό διαγραφών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13,348 μονάδες με κέρδη 0,31%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,9% στις 2.697 μονάδες. Ανοδος 0,47% για τον S&P, στις 1.487 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,21%, ενώ ο DAX 30 κερδίζει στη Φρανκφούρτη 0,48%, στις 7.814 μονάδες. Κέρδη 1,75%, στις 5.635 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v