Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει βηματισμό η Wall με τράπεζες στο προσκήνιο

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να παραμένει στο προσκήνιο, ύστερα από την ισχυρή διόρθωση που κατέγραψαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Χαμηλότερα των 95 δολαρίων η τιμή του αργού. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να παραμένει στο προσκήνιο, ύστερα από την ισχυρή διόρθωση που κατέγραψαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Χαμηλότερα των 95 δολαρίων η τιμή του αργού. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Citigroup και της Merrill Lynch, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται η Bank of America και η JP Morgan Chase μετά την απόφαση για τη δημιουργία κεφαλαίου ύψους 80 δισ. δολαρίων, μέσω του οποίου σχεδιάζεται η σταθεροποίηση των πιστωτικών αγορών.

Κέρδη καταγράφει η IBM, που συμφώνησε να καταβάλει 4,9 δισ. δολάρια, ή 58 δολ. ανά μετοχή, για να εξαγοράσει την Cognos. Απώλειες σημειώνει η Apple παρά την πολύ καλή πορεία που σημειώνουν οι πωλήσεις του iPhone στη Βρετανία.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τη μετοχή της Intel με την τεχνολογική εταιρία να παρουσιάζει μια νέα γενιά τσιπ για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η HSBC καθώς δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” αναφέρει πως οι διαγραφές λόγω των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου θα ανέλθουν στα 4,5 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται χαμηλότερα των 95 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί στα 814 δολ. ανά ουγκιά.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, την τρέχουσα εβδομάδα η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί και στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές στα ομόλογα λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Βετεράνου στις ΗΠΑ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Tousa σημειώνει υποχώρηση κατά 28,5%, προσεγγίζοντας το 0,25 σεντς.

Ο Dow Jones βρίσκεται στις 13.031 μονάδες με πτώση κατά 0,08%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37%, στις 2.618 μονάδες. Απώλειες 0,19% για τον S&P 500, στις 1.450 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,2%, στις 6.344 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 5.501 μονάδες. Πτώση 0,52% για τον DAX 30 στις 7.817 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v