Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στη Wall από την BHP Billiton

Μια καταρχάς ευπρόσδεκτη σταθεροποίηση καταγράφεται στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες σε θετικό έδαφος, δείχνοντας διάθεση να ξεπεράσει τη χθεσινή κατάρρευση, μετά και την προσφορά εξαγοράς της Rio Tinto από τη BHP Billiton, ύψους 110 δισ. δολαρίων. Από τον Γ. Αλογοσκούφη η έναρξη της συνεδρίασης στο NYSE. Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, δείχνοντας διάθεση να ξεπεράσει τη χθεσινή κατάρρευση, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά τις ισχυρές προβλέψεις της Ford Motor αλλά κυρίως, την προσφορά εξαγοράς της Rio Tinto από τη BHP Billiton, ύψους 110 δισ. δολαρίων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι απογοητευτικές προβλέψεις της Washington Mutual, οι ισχυρές διαγραφές ζημιών της Morgan Stanley, οι έκτακτες ζημιές ύψους 39 δισ. δολαρίων για τη General Motors και η διόρθωση του δολαρίου συνέβαλαν στην απώλεια 360 μονάδων για τον Dow Jones και 44 μονάδων για τον S&P 500.

Στη σημερινή συνεδρίαση, καταγράφεται μια ευπρόσδεκτη σταθεροποίηση, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην προσφορά της BHP Billiton για τη Rio Tinto, περιμένοντας ενδείξεις για την οικονομία και τα επιτόκια από την ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, για την οικονομία, αργότερα εντός της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι η έναρξη της συνεδρίασης στο NYSE, με την παραδοσιακή κρούση του κουδουνιού, πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ και η στερλίνα ενισχύονται έναντι του δολαρίου, καθώς οι κεντρικές τράπεζες Αγγλίας και Ευρωζώνης διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια σε σημερινές τους αποφάσεις.

Το πετρέλαιο ενισχύεται οριακά στα 96,87 δολάρια το βαρέλι.

Η μετοχή της Rio Tinto εκτινάσσεται 20% υψηλότερα, μετά την προσφορά αξίας περίπου 110 δισ. δολαρίων από την BHP Billiton.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Ford μετά την ανακοίνωση ότι οι ζημιές της περιορίστηκαν στα 380 εκατ. δολάρια από 5,2 δις. δολάρια, αναφέροντας ότι υπερβαίνει τους στόχους κερδοφορίας της για το 2007.

Πτώση 7% για τη Cisco Systems μετά την πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων της κατά 16% στο δ’ τρίμηνο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη 3% για τη μετοχή της Morgan Stanley μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε διαγραφές ζημιών ύψους 3,7 δις. δολαρίων από subprime δάνεια, χαμηλότερες από τις αντίστοιχες ζημιές σε Merrill Lynch και Citigroup.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.344 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,13%, στις 2.752 μονάδες. Κέρδη 0,42% για τον S&P 500, στις 1.481 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,27%, στις 6.402 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,65%, στις 5.646 μονάδες. Κέρδη 0,21% για τον DAX 30, στις 7.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v