Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια ευρωζώνης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια της ευρωζώνης, σε μια απόφαση ευρύτατα αναμενόμενη στις αγορές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πώς θα ”απαντήσει” ο διοικητής Ζαν Κλωντ Τρισέ στις αντικρουόμενες απαιτήσεις της αναρρίχησης του ευρώ σε επίπεδα ρεκόρ και της εκτίναξης του πληθωρισμού.

ΕΚΤ: Αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια ευρωζώνης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια της ευρωζώνης, σε μια απόφαση ευρύτατα αναμενόμενη στις αγορές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πώς θα ”απαντήσει” ο διοικητής Ζαν Κλωντ Τρισέ στις αντικρουόμενες απαιτήσεις της αναρρίχησης του ευρώ σε επίπεδα ρεκόρ και της εκτίναξης του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ περπατά σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ο πληθωρισμός κινείται στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, αλλά η τράπεζα δεν δημιουργήσει εικόνα μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων την ώρα που το ευρώ κινείται σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου και πλησιάζει σε επικίνδυνα επίπεδα για τους εξαγωγείς της ηπείρου.

Το εύρος και το βάθος της πιστωτικής κρίσης στην αμερικανική αγορά στεγαστικών πιστώσεων, που απειλεί την εταιρική κερδοφορία και την πραγματική οικονομία, συμβάλλει στην στάση αναμονής της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v