Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και δολάριο πιέζουν τη Wall

H ξέφρενη πορεία του πετρελαίου προς τα 100 δολ. και η διαρκής διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ δημιουργούν πιέσεις στους δείκτες της Wall Street. Αρνητικά λειτουργούν και οι ζημίες που ανακοίνωσε η General Motors λόγω των διαγραφών ρεκόρ ύψους 39 δισ. δολαρίων. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

H ξέφρενη πορεία του πετρελαίου προς τα 100 δολ. και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ δημιουργούν πιέσεις στους δείκτες της Wall Street. Αρνητικά λειτουργούν και οι ζημίες που ανακοίνωσε η General Motors λόγω των διαγραφών ρεκόρ ύψους 39 δισ. δολαρίων. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα έντονο προβληματισμό δημιουργεί στους επενδυτές η αναρρίχηση του αργού άνω των 98 δολαρίων ανά βαρέλι λόγω των διαταραχών στην παραγωγή αλλά και στην υποχώρηση του δολαρίου. Αναλυτές της αγοράς δεν αποκλείουν το πετρέλαιο να ενισχυθεί άνω των 100 δολ. ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ το δολάριο υποχωρεί στα επίπεδα των 1,47 κυρίως με αφορμή τις δηλώσεις Κινέζου αξιωματούχου ο οποίος υπογράμμισε ότι εξετάζεται η αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας του.

Στις εταιρικές ειδήσεις πτώση σημειώνει η μετοχή της General Motors ύστερα από τις ζημίες που ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο και οι οποίες αποδίδονται σε διαγραφές ύψους 39 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η Time Warner της οποίας τα έσοδα κινήθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.530 μονάδες με απώλειες 0,9%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,9%, στις 2.799 μονάδες. Απώλειες 0,88% για τον S&P στις 1.506 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,93%, στις 6.414 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,31%, στις 5.669 μονάδες. Πτώση 0,34% για τον DAX 30, στις 7.800 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v