Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H BHP έκανε προσφορά εξαγοράς στην Rio Tinto

Η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο, κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της ανταγωνιστικής Rio Tinto Group, αλλά η πρότασή της απορρίφθηκε, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων. Η μετοχή της Rio Tinto αντέδρασε με εκτίναξη έως 19% στην αγορά του Λονδίνου.

H BHP έκανε προσφορά εξαγοράς στην Rio Tinto
Η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο, κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της ανταγωνιστικής Rio Tinto Group, αλλά η πρότασή της απορρίφθηκε, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων.

Η μετοχή της Rio Tinto αντέδρασε με εκτίναξη έως 19% στην αγορά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η BHP Billiton επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την προσφορά εξαγοράς, υπογραμμίζοντας ότι ”πρόσφατα αποστείλαμε επιστολή στη διοίκηση της Rio Tinto εκφράζοντας το ενδιαφέρον μας για την εξαγορά της”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ”η διοίκηση της Rio Tinto δεν δέχθηκε την προσφορά μας, αλλά η BHP Billiton θα συνεχίσει να αναζητεί ευκαιρία για ”κλείσιμο” διαπραγματεύσεων, προκειμένου το όλο θέμα να συζητηθεί”.

Σε περίπτωση, πάντως, που τελικώς οι δύο εταιρείες συμφωνήσουν, τότε θα δημιουργηθεί ένας πραγματικός κολοσσός στον μεταλλευτικό κλάδο, με την αξία κεφαλαιοποίησής του να ξεπερνά τα 300 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v