Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η νευρικότητα στη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί η αμερικανική αγορά, καθώς παραμένει η νευρικότητα για τις ζημιές από την αγορά subprime, με τους επενδυτές να αποτιμούν επίσης τις ισχνές προβλέψεις κερδοφορίας των Applied Materials και JC Penney. Πιέσεις στις ευρωαγορές, στο -1,75% ο DAX 30.

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί η αμερικανική αγορά, καθώς παραμένει η νευρικότητα για τις ζημιές από την αγορά subprime, με τους επενδυτές να αποτιμούν επίσης τις ισχνές προβλέψεις κερδοφορίας των Applied Materials και JC Penney.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ένα κύμα ρευστοποιήσεων της τελευταίας στιγμής οδήγησε τους Dow Jones και S%P 500 σε απώλειες 0,62% και 0,72% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,1%, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση στην αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής πάνω από τα 94 δολάρια το βαρέλι αλλά και στο σενάριο στάσιμων επιτοκίων από τη Fed κατά τους επόμενους μήνες λόγω των τελευταίων θετικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε ανάλογα των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα έτρεξε με ρυθμό 0,3%, ενώ ο δομικός, που δεν συμπεριλαμβάνει είδη διατροφής και ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Το πετρέλαιο κινείται και πάλι χαμηλότερα, στα 93,7 δολάρια το βαρέλι, εν όψει και της ανακοίνωσης για τη μεταβολή στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Στην αγορά, ο προβληματισμός για τους χρηματοοικονομικούς τίτλους παραμένει, καθώς σήμερα η Barclays ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προβλέψεις 2,7 δισ. δολ. για πιθανές ζημιές από την αγορά subprime. Ωστόσο, το ποσόν ήταν μικρότερο από τις προσδοκίες της αγοράς, με αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής της μετοχής της στο Λονδίνο κατά 5%.

Πιέσεις στον τίτλο της General Electric μετά την ανακοίνωσε ότι ένα αμοιβαίο με κεφάλαια 5 δισ. δολ. της General Electric Asset Management κατέγραψε ζημιές λόγω επενδύσεων σε ενυπόθηκα δάνεια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στους επενδυτές 98 σεντς στο δολάριο.

Κέρδη για τη Merrill Lynch μετά την ανακοίνωση για διορισμό του John Thain στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, με αποτέλεσμα και την αναβάθμιση του τίτλου σε ”outperform” από την Credit Suisse.

Πτώση άνω του 4% για τον τίτλο της Applied Materials μετά την πρόβλεψη της εταιρίας ότι τα έσοδα δ’ τριμήνου ενδέχεται να υποχωρήσουν έως και 18% λόγω ισχνής ζήτησης.

Πιέσεις και στη μετοχή της JC Penney μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων κερδοφορίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13,206 μονάδες με απώλειες 0,37% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,25% στις 2.637 μονάδες. Απώλειες 0,50% για τον S&P 500, στις 1.467 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,20% στις 6.342 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,75%, στις 7.643 μονάδες. Πτώση 1,25% για τον CAC στο Παρίσι, στις 5.543 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v