Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Διαγραφές $2,7 δισ. στο γ’ τρίμηνο

Τη διαγραφή απωλειών ύψους 1,3 δισ. στερλινών (2,7 δισ. δολαρίων), λόγω της έκθεσής του στην δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ αλλά και δεδομένης της πιστωτικής κρίσης, ανακοίνωσε ο κορυφαίος βρετανικός τραπεζικός όμιλος Barclays. Οι διαγραφές ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα η μετοχή να σημειώνει άνοδο 6%.

Barclays: Διαγραφές $2,7 δισ. στο γ’ τρίμηνο
Σε διαγραφές ύψους 1,3 δισ. στερλινών (2,7 δισ. δολαρίων), λόγω της έκθεσής του στην δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ αλλά και δεδομένης της πιστωτικής κρίσης, ανακοίνωσε ο κορυφαίος βρετανικός τραπεζικός όμιλος Barclays.

Εξ αυτών τα 500 εκατ. στερλίνες αφορούν διαγραφή απωλειών στο γ’ τρίμηνο και 800 εκατ. στερλίνες για τον Οκτώβριο.

Το γεγονός, όμως, ότι οι διαγραφές απωλειών ήταν αρκούντως χαμηλότερες από ότι ανέμενε η αγορά, οδηγεί σε ανοδική τροχιά τη μετοχή του ομίλου, με ενίσχυση στο 6,10%.

Σε δηλώσεις του, μετά την έκτακτη ανακοίνωση για την έκθεση του ομίλου στην αγορά subprime, ο επικεφαλής του John Varley, επεσήμανε ότι ”η σημερινή ανακοίνωση αποδεικνύει ότι η πορεία μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς και κυρίως του εξαιρετικά δύσκολου Οκτωβρίου ήταν θετική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v