Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος εν μέσω νευρικότητας στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα η αμερικανική αγορά, μετά το ανοδικό ξεκίνημα και την μετέπειτα υποχώρηση δεικτών και μετοχών, που προδίδει την έντονη νευρικότητα των επενδυτών. Στο επίκεντρο η Cisco Systems λόγω προγράμματος επαναγορών - ”μαμούθ”, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Πτωτικό κλείσιμο στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα η αμερικανική αγορά, μετά το ανοδικό ξεκίνημα και την μετέπειτα υποχώρηση δεικτών και μετοχών, που προδίδει την έντονη νευρικότητα των επενδυτών. Στο επίκεντρο η Cisco Systems λόγω προγράμματος επαναγορών - ”μαμούθ”, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street έκλεισε πτωτικά, με τις απώλειες να εντείνονται προς το κλείσιμο, καθώς κυριάρχησε ο προβληματισμός για τους τραπεζικούς τίτλους, η JC Penney υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το σύνολο του έτους, ενώ η Fed προχώρησε σε ”τονωτική παρέμβαση” ύψους 47 δισ. δολαρίων στο τραπεζικό σύστημα, στη μεγαλύτερη ”ένεση” ρευστότητας από το Σεπτέμβριο του 2001.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, το μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, Randal Kroszner σχολίασε ότι τα επιτόκια είναι αρκετά χαμηλά για να βοηθήσουν την οικονομία να ξεπεράσει δυσκολίες, σε μια ένδειξη των προθέσεων της κεντρικής τράπεζας για τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα, οι κεφαλαιακές ροές προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κατά 14,7 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο.

Το πετρέλαιο κινείται και πάλι ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση στις αγορές εμπορευμάτων, ξεπερνώντας και πάλι τα επίπεδα των 94 δολ. το βαρέλι.

Ωστόσο, η είδηση που δείχνει να σηματοδοτεί τη συνεδρίαση είναι ότι η Cisco Systems προγραμματίζει την επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και πίστης ότι η μετοχή της είναι ιδιαίτερα φθηνή. Η μετοχή της καταγράφει κέρδη 2% στο άνοιγμα.

Κέρδη και για τον τίτλο της Hewlett Packard μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley σε ”overweight”.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Starbucks μετά την αρνητική αναθεώρηση των στόχων κερδοφορίας για το σύνολο του έτους.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13,178 μονάδες με άνοδο 0,52% ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.627 μονάδες. Κέρδη 0,40% για τον S&P 500, στις 1.456 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε τελικώς με απώλειες 1,08% στις 6.291,2 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,71%, στις 7.612,26 μονάδες. Πτώση 0,67% για τον CAC στο Παρίσι, στις 5.523,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v