Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα θετικά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας και με τον τραπεζικό τομέα να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500.
O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,75% ή 130 μονάδες στις 17.857 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,83% στις 4.912 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,67% υψηλότερα στις 2.075 μονάδες.
Σημαντικά καλύτερες του αναμενόμενου ήταν οι εμπορικές επιδόσεις της Κίνας τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι εξαγωγές του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 11,5% (σε όρους δολαρίου) σε ετήσια βάση, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο από τον Ιούλιο και τη μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2015.
Οι εισαγωγές συνέχισαν να υποχωρούν κατά 7,6% (σε όρους δολαρίου), αλλά η πτώση ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.
Aπό το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι λιανικές πωλήσεις διολίσθησαν 0,3% τον περασμένο μήνα. Τον Φεβρουάριο είχαν παραμείνει αμετάβλητες. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,1%.
Χαμηλότερα κινήθηκαν και οι τιμές παραγωγού. Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε πως ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1%, μετά από απώλειες 0,2% τον Φεβρουάριο.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,9% στα 41,83 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο του δολαρίου και ανησυχιών ότι η συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα δεν θα έχει αισθητά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερπροσφοράς.
O χρυσός κινείται 0,94% χαμηλότερα, στα 1.249 δολάρια ανά ουγκιά.
Στο ταμπλό, ο τραπεζικός τομέας καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη, με τη μετοχή της Morgan Stanley να ενισχύεται 4,4%, της J.P. Morgan 4,3% και της Goldman Sachs 3,4%.
Η J.P. Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε σήμερα μια πτώση 6,7% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.