Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι του αργού. Σε υψηλό 2016 το πετρέλαιο Brent. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 30% για την Chesapeake Energy.

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το ράλι του αργού να δίνει ώθηση στους δείκτες και ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι σταμμένο στα αποτελέσματα των εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Dow Jones εινσχύεται 0,6% στις 17.666 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 4.848 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,35% στις 2.052 μονάδες. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη αύξηση από τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 1% μετά από πτώση 0,4% τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ αναθεώρησε χαμηλότερα την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2016, στο 3,2% από 3,4% προηγουμένως. Για την αμερικανική οικονομία, το Ταμείο προβλέπει τώρα ότι θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 2,4% αντί για 2,6% που ανέμενε τον Ιανουάριο. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πετρελαίου ενισχύεται 3% στα 41,6 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλό 2016 σκαρφάλωσε το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent, στα 43,14 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στην σύνοδο που θα πραγματοποιήσουν στις 17 Απριλίου στην Ντόχα οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, προκειμένου να συζητήσουν το «πάγωμα» της παραγωγής τους προκειμένου να στηρίξουν την αγορά.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως θα αποφασιστεί «πάγωμα» γύρω στα τρέχοντα επίπεδα.

Άνοδο 0,3% καταγράφει ο χρυσός, στα 1.262 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,38.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες υψηλότερα, στο 1,76%.

Στο ταμπλό, ράλι 30% πραγματοποιεί η μετοχή της Chesapeake Energy.

Απώλειες 3,5% καταγράφει η μετοχή της Alcoa, μετά την ανακοίνωση για πτώση των κερδών κατά 92% το πρώτο τρίμηνο. 

Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Starbucks, μετά την υποβάθμιση από την Deutsche Bank. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v