Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το αργό

Στο πράσινο οι δείκτες στην Wall Street μετά από την βουτιά του S&P σε χαμηλό τριών εβδομάδων. Ράλι 5% για το αργό. Κάτω από τα 110 γεν η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το δολάριο. Πτώση για τον χρυσό. Άνοδος 3,3% για την Pfizer.

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές μετά την πτώση σε χαμηλό τριών εβδομάδων, με το αργό να διευρύνει τα κέρδη μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και μετά την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Mάρτιο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44% στις 17.681 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 4.890 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,64% στις 2.058 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ συζήτησαν τον περασμένο μήνα αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μια αύξηση του επιτοκίου στην συνεδρίαση του Απριλίου. Ωστόσο, η πλειοψηφία συμφώνησε πως τα ρίσκα από το εξωτερικό επιβάλλουν μια προσεκτική προσέγγιση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 5% υψηλότερα, στα 37,7 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Πτώση 0,65% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.221 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,136.

Σε υψηλό 17 μηνών έναντι του αμερικάνικου νομίσματος σκαρφάλωσε το γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 109,65 γεν το δολάριο. 

Στα ομόλογα, οριακές μεταβολές σημειώνει η τιμή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,74%.

Στο ταμπλό, άνοδο 3,3% καταγράφει η μετοχή της Pfizer, μετά την ανακοίνωση για ακύρωση της συγχώνευσης των $160 δισ. με την Allegran.

Άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Halliburton. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v