Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο. Διαγράφει τα κέρδη έναντι του γεν το δολάριο. Πάνω από τα $40 το αργό. Άλμα 14% για τη μετοχή της Chesapeake Energy.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην έναρξη των εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,56% στις 17.675 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 4.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% στις 2.056 μονάδες. 

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα. Η πρόκληση θα είναι κατά πόσον οι επενδυτές αντέχουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις» ανέφερε στο CNBC ο Jack Albin, CIO στην BMO Private Bank.

Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 8,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική τριμηνιαία πτώση, σύμφωνα με έκθεση της Lindsay Bell της S&P Global Market Intelligence που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. «Δεν έχω δει τόσο βαριά πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009» σημείωσε η ίδια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1% υψηλότερα στα 40,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6%, στα 1.250 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,14.

Στα ομόλογα, άνοδο τριών μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο 1,75%. 

Στο ταμπλό, ράλι 14% πραγματοποιεί η μετοχή της Chesapeake Energy.

Άνοδο πάνω από 1,5% καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και J.P. Morgan. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v