Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed

Διστακτικές κινήσεις για τους δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών της Fed. Άνοδος πάνω από 3% για το αργό. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Πτώση για τον χρυσό. Κέρδη 1,4% για τη μετοχή της Pfizer.

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές μετά τη μεγαλύτερη πτώση του S&P τον τελευταίο μήνα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της Fed αργότερα την Τετάρτη. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 17.567 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 4.852 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,01% στις 2.046 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed για ενδείξεις σχετικά με την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και για ενδεχόμενες διαφωνίες μεταξύ των αξιωματούχων.

Μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, την περασμένη εβδομάδα, οι traders δεν προβλέπουν αύξηση επιτοκίου μέσα στον Απρίλιο, αλλά θα «χτενίσουν» τα πρακτικά για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών αυξήσεων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,15% υψηλότερα, στα 37,2 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία μετά την ανακοίνωση του Κουβέιτ ότι είναι πιθανό να αποδεχθεί πάγωμα της παραγωγής αργού και χωρίς το Ιράν.

Πτώση 0,65% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.221 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,136.

Στα ομόλογα, οριακές μεταβολές σημειώνει η τιμή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,74%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1,4% καταγράφει η μετοχή της Pfizer, μετά την ανακοίνωση για ακύρωση της συγχώνευσης των $160 δισ. με την Allegran.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v