Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon και Microsoft πιθανοί μέτοχοι στην υπηρεσία HERE

Οι Audi, BMW και Daimler κατασκευάζουν μια πλατφόρμα για αυτοοδηγούμενα οχήματα που συνδέονται με το ίντερνετ. Οι εταιρίες τεχνολογίας αποτελούν στρατηγικούς επενδυτές και θα παρέχουν cloud για τη διαχείριση των δεδομένων από την υπηρεσία.

Amazon και Microsoft πιθανοί μέτοχοι στην υπηρεσία HERE

Οι γερμανικές εταιρίες αυτοκινήτων πολυτελείας Audi, BMW και η Daimler στην οποία ανήκει η Mercedes-Benz, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις Amazon και Microsoft, προκειμένου οι κολοσσοί της τεχνολογίας να αποκτήσουν ποσοστά μειοψηφίας στην υπηρεσία ψηφιακής χαρτογράφησης HERE, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Daimler.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες απέκτησαν την υπηρεσία με έδρα το Βερολίνο πέρυσι από την Nokia για 2,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός τολμηρού σχεδίου για την οικοδόμηση μιας πλατφόρμας για αυτοοδηγούμενα οχήματα που συνδέονται με το διαδίκτυο.

Αμέσως μετά την απόκτηση της HERE, οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να προσεγγίζουν εταιρίες τεχνολογίας και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να μπουν στην κοινοπραξία ως στρατηγικοί επενδυτές.

«Συζητάμε με την Amazon, τη Microsoft και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες», ανέφερε ο Thomas Weber, μέλος του συμβουλίου της Daimler και υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη. «Χρειαζόμαστε έναν πάροχο cloud για να διαχειριστούμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων που δημιουργούνται από την HERE και τους χρήστες της. Δεν έχουμε πάρει ακόμη αποφάσεις».

Σε περίπτωση που επιτευχθεί μια συμφωνία, θα αποτελούσε μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συνδεδεμένα αυτοκίνητα, η οποία θα συνδυάζει τη μηχαvική υπεροχή των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών και την τεχνογνωσία στις πληροφορίες των εταιριών τεχνολογίας, εξηγεί το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v