Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Αλμα πάνω από 5% για το αργό. Πτώση για χρυσό και γεν. Στο 1,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη πάνω από 1% για Goldman Sachs και J.P. Morgan.

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές με τον Nasdaq να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος, με το αργό να πραγματοποιεί ράλι πάνω από 5%. 

O Dow Jones κινείται 0,18% υψηλότερα στις 17.576 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,18% στις 4.839 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,22% υψηλότερα στις 2.046 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 5,4% υψηλότερα στα 39,3 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση από νέες προσδοκίες για πάγωμα της παραγωγής.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως είναι πιθανή μια συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Πτώση 0,18% σημειώνει ο χρυσός, υποχωρώντας στα 1.235 δολάρια ανά ουγκιά. Άνοδο 0,4% καταγράφει το ασήμι, στα 15,4 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το γεν διολισθαίνει 0,4% στα 108,64 γεν το δολάριο, μετά από το άλμα στα 107,67 γεν στην προηγούμενη συνεδρίαση, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2014. Το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει κέρδη 2,8% έναντι του δολαρίου για την εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο δήλωσε την Παρασκευή στο Τόκιο πως οι απότομες κινήσεις του γεν -είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω- είναι ανεπιθύμητες. Ωστόσο αναλυτές και traders εκτιμούν πως οι Ιάπωνες αξιωματούχοι διστάζουν να παρέμβουν στην αγορά.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg, που παρακολουθεί τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού 10 νομισμάτων, διολισθαίνει 0,2%. Το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, άνοδο τριών μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, στο 1,72%. 

Στο ταμπλό, οι μετοχές των J.P. Morgan, Goldman Sachs, Boeing και Chevron καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο στον Dow Jones, ενισχυμένες πάνω από 1%. 

Ο τομέας της ενέργειας εμφανίζει τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500, με τη μετοχή της Murphy Oil να πραγματοποιεί άλμα 5%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v