Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι παγκόσμιες αγορές πιέζουν την Κίνα για τον χάλυβα

Το εμπόρευμα έχει πλημμυρίσει τις παγκόσμιες αγορές και απειλεί με κλείσιμο τους παραγωγούς. Όσοι ελπίζουν πως η χώρα που παράγει τον μισό χάλυβα του κόσμου θα δώσει τέλος στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, πρόκειται να απογοητευτούν.

Οι παγκόσμιες αγορές πιέζουν την Κίνα για τον χάλυβα

Όλο και αυξάνεται η διεθνής πίεση που δέχεται η Κίνα προκειμένου να αναχαιτίσει την υπερπροσφορά στον χάλυβα που έχει πλημμυρίσει τις παγκόσμιες αγορές και απειλεί με κλείσιμο τους παραγωγούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, παρά τη ρητορική του Πεκίνου, εκείνοι που ελπίζουν πως η χώρα που παράγει τον μισό χάλυβα του κόσμου θα δώσει τέλος στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, πρόκειται να απογοητευτούν.

Ο κορεσμός στον τομέα πήρε χρόνια για να δημιουργηθεί και, κατά τον ίδιο τρόπο, θα πάρει χρόνια για να επιλυθεί. Η οικονομία αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 25 ετών, ενώ μια αναταραχή αυξάνεται στο εργατικό δυναμικό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το κομμουνιστικό κόμμα φοβάται την κοινωνική αναστάτωση που θα μπορούσαν να επιφέρουν οι ένα εκατομμύριο απολυμένοι του κλάδου.

«Τα κλεισίματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια νύχτα», ανέφερε πηγή του πρακτορείου, με δεσμούς με την κινεζική ηγεσία. «Η σταθερότητα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Η κινεζική ζήτηση που φθίνει έχει αφήσει ένα τεράστιο πλεόνασμα στην παραγωγική ικανότητα στον κλάδο, αφήνοντας πολλούς παραγωγούς με βαριές απώλειες που προσθέτουν στα ήδη μεγάλα χρέη. Πολλοί βρίσκουν τη λύση στις εξαγωγές, οι οποίες εμφάνισαν άνοδο-ρεκόρ το 2015, τονίζει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v