Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ΗΠΑ απέρριψαν τις «διαθήκες ζωής» πέντε μεγάλων τραπεζών

Οι λεγόμενες «διαθήκες ζωής» (living wills) των τραπεζών έχουν σαν στόχο να αποτρέψουν νέες διασώσεις με χρήματα των φορολογουμένων, σαν και αυτές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Μεταξύ των πέντε τραπεζών είναι οι J.P. Morgan και η Bank of America.

Oι ΗΠΑ απέρριψαν τις «διαθήκες ζωής» πέντε μεγάλων τραπεζών

Πέντε μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες δεν κατάφεραν να λάβουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τα έκτακτα σχέδια εκκαθάρισης που έχουν καταστρώσει σε περίπτωση .

Οι λεγόμενες «διαθήκες ζωής» (living wills) των τραπεζών έχουν σαν στόχο να αποτρέψουν νέες διασώσεις με χρήματα των φορολογουμένων, σαν και αυτές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μεταξύ των πέντε τραπεζών που παρέδωσαν σχέδια τα «οποία δεν ήταν αξιόπιστα ή δεν θα οδηγούσαν σε μια οργανωμένη εκκαθάριση» βρίσκονται και οι J.P. Morgan, Bank of America, Wells Fargo, Bank of New York Mellon και State Street.

Η Fed και η Ομοσπονδιακή Οργάνωση Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) διέταξαν τις τράπεζες να καλύψουν τα κενά των σχεδίων τους ως την 1η Οκτωβρίου του 2016 ή να αντιμετωπίσουν πιο αυστηρές ρυθμίσεις.

Στις ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνεται η απαίτηση για υψηλότερα κεφάλαια και ο περιορισμός της ανάπτυξης και των δραστηριοτήτων των τραπεζών.

Ο Tom Hoenig, αντιπρόεδρος της FDIC, δήλωσε: «Kάθε σχέδιο έχει ελλείψεις ή προβλήματα, αν και κάποιοι όμιλιοι έχουν κάνει μεγαλύτερη πρόοδο από άλλους. Το κυριότερο, είναι πως κανένας όμιλος δεν έχει δείξει ακόμα ότι είναι σε θέση να εκκαθαριστεί με ευτεταγμένο τρόπο μέσω χρεοκοπίας. Ως εκ τούτου ο στόχος να μπει τέλος στις πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν τράπεζες και να προστατευτεί ο Αμερικανών φορολογούμενος παραμένει απλά ένας στόχος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v