Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco: Αύξηση 1,1% στα λειτουργικά κέρδη το 2015

Μετά τη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία της πέρυσι, η εταιρία μείωσε τιμές, εγκατέλειψε επιχειρήσεις και αποκατέστησε τις σχέσεις με τους προμηθευτές της. Αν και έχει αντιστρέψει την κατάσταση, πρέπει να εξαλείψει τη βαθμολογία junk.

Tesco: Αύξηση 1,1% στα λειτουργικά κέρδη το 2015

Η Tesco ανακοίνωσε σήμερα ετήσια κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι πωλήσεις που συνεχώς βελτιώνονται βοήθησαν την εταιρία να αμβλύνει τη ζημιά που επέφερε ένας πόλεμος τιμών στη βιομηχανία.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,1% σε 944 εκατ. στερλίνες (1,3 δισ. δολάρια), ανέφερε η εταιρία. Αντίθετα, η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για 936 εκατ.

Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα αυξήθηκαν κατά 0,9% κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρία.

«Έχουμε ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα στη Βρετανία, με σημαντικά καλύτερες υπηρεσίες, μια απλούστερη γκάμα, επίπεδα-ρεκόρ στη διαθεσιμότητα και χαμηλότερες και πιο σταθερές τιμές», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Dave Lewis. «Ο ισολογισμός μας είναι ισχυρότερος και σημειώνουμε καλή πρόοδο στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στην Tesco και τις επενδύσεις μας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής στη Βρετανία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ετήσια απώλεια στην ιστορία της των 97 χρόνων. Έπειτα από αυτό, ο CEO μείωσε τις τιμές, εγκατέλειψε δευτερεύουσες επιχειρήσεις και αποκατέστησε τις σχέσεις της Tesco με το ευρύ δίκτυο των προμηθευτών της.

Πάντως, το Bloomberg θυμίζει ότι η εταιρία έχει ακόμη να εξαλείψει τη βαθμολογία της ως junk. Οι τρεις βασικοί οίκοι αξιολόγησης, Moody's, Standard & Poor's και Fitch, αφαίρεσαν πέρυσι την επενδυτική βαθμολογία της Tesco, ενώ και οι τρεις την έχουν κατατάξει στα υψηλότερα επίπεδα junk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v