Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa και Wal-Mart χάρισαν 283 μονάδες στο Dow

”Πάρτι” στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον βιομηχανικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,09%, σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς οι επενδυτές άφησαν πίσω τους τον προβληματισμό για τη στεγαστική αγορά και επικεντρώθηκαν στα εταιρικά deals, τις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αλλά και στις ισχυρές πωλήσεις Ιουνίου των εταιριών λιανικού εμπορίου. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

”Πάρτι” στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον βιομηχανικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,09%, σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς οι επενδυτές άφησαν πίσω τους τον προβληματισμό για τη στεγαστική αγορά και επικεντρώθηκαν στα εταιρικά deals, τις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αλλά και στις ισχυρές πωλήσεις Ιουνίου των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.861,73 μονάδες, με άνοδο 2,09% καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο. Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη των 200 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2006.

Ανάλογη η κίνηση και για τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,88% στις 2.701,73 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.547,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,91%.

”Η κίνηση οφείλεται σαφώς στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, αλλά και τα θετικά νέα της Wal Mart”, τονίζει ο Paul Mendelsohn, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Windham.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τα σημαντικότερα κέρδη εμφάνισε ο τίτλος της Alcoa με άνοδο 6,2%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Alcan από τη Rio Tinto έναντι 38,1 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τη δική της επιθετική προσφορά για την καναδέζικη εταιρία. Σημαντικά κέρδη σημειώνει το σύνολο του κλάδου μετάλλων.

Σημαντικά κέρδη 2,3% και για τη μετοχή της Wal Mart, καθώς οι πωλήσεις Ιουνίου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Υψηλότερα κινήθηκαν οι περισσότεροι τίτλοι του κλάδου μετά την ανακοίνωση ισχυρών μηνιαίων πωλήσεων.

Από τις μετοχές του Dow Jones, αξιοσημείωτα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar, Honeywell, Merck και Intel.



Πιέσεις στον τίτλο της Motorola μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας για το β’ τρίμηνο.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2,88%, στα 12,50 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,65%, στα 16,04 δολάρια. Άνοδος 1,58% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 46,34 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.697,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,25%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 1,96%, στις 8.053,43 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.103,05 μονάδες, με άνοδο 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v