Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνεβάζει ταχύτητες η Wall

Ηπιες ανοδικές τάσεις σημειώνει η αμερικανική αγορά καθώς οι προσδοκίες για την καταγραφή θετικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από τις εισηγμένες φαίνεται να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που δημιουργούνται από τα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ηπιες ανοδικές τάσεις σημειώνει η αμερικανική αγορά καθώς οι προσδοκίες για την καταγραφή θετικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου από τις εισηγμένες φαίνεται να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που δημιουργούνται από τα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street σημείωσε σημαντικές απώλειες καθώς τόσο η προειδοποίηση της Home Depot όσο και το καμπανάκι της S&P για την αγορά ενυπόθηκων δανείων θορύβησαν τους επενδυτές.

Εξάλλου στο προσκήνιο βρίσκεται και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ με τη μεταξύ τους ισοτιμία να διαμορφώνεται σε νέα ιστορικά υψηλά ήτοι στο επίπεδο των 1,375.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η Chaparral Steel ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς της από την επίσης μεταλλουργική Gerdau προς 4,2 δισ. δολάρια. Στον αντίποδα απώλειες σημειώνει η Ryland Group, που δραστηριοποιείται στο Real Estate ύστερα από την προειδοποίηση που απεύθυνε για την πορεία της κερδοφορίας της.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές διαμορφώνονται στα επίπεδα των 72,76 δολαρίων, ενώ η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 5,07%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.562 μονάδες με κέρδη 0,45%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31%, στις 2.647 μονάδες. Κέρδη 0,44% για τον S&P 500 στις 1.516 μονάδες.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,24%, στις 6.615 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,3%, στις 6.001 μονάδες. Απώλειες 0,83% για τον DAX 30, στις 7.898 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v