Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία μετά την ”καταιγίδα” στη Wall

Σταθεροποιητικά, με θετικά πρόσημα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αψηφούν τις εξελίξεις στα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου και επικεντρώνονται στις επενδυτικές ευκαιρίες από τη χθεσινή ”βουτιά” στη Wall. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, πτώση 1,42% για τον DAX 30.

Σταθεροποιητικά, με θετικά πρόσημα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αψηφούν τις εξελίξεις στα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου και την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής και επικεντρώνονται στις επενδυτικές ευκαιρίες από τη χθεσινή ”βουτιά” στη Wall.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα, καθώς η προειδοποίηση κερδοφορίας από τη Home Depot, το ”καμπανάκι” της S&P για τα χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου και το ιστορικό χαμηλό του δολαρίου έναντι του ευρώ προκάλεσαν νευρικότητα στην αγορά, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των ομολόγων.

Οι ανησυχίες αυτές διατηρούνται και σήμερα, με το ευρώ να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου, το πετρέλαιο να κινείται υψηλότερα, στα 72,81 δολάρια το βαρέλι και τη Moody’s να προχωρά σε ανάλογη προειδοποίηση για υποβάθμιση ομολόγων που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων.

Ο συνδυασμός αυτός έχει οδηγήσει τους επενδυτές στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, με τα yields σε παγκόσμιο επίπεδο (10ετή αμερικανικά treasuries, γερμανικά bunds, ιαπωνικά 10ετή) να υποχωρούν και τους αναλυτές να δηλώνουν ότι η κίνηση αυτή ”αποτελεί ορθή επιλογή”.



Σύμφωνα με τους αναλυτές η εικόνα αυτή ενδέχεται να αλλάξει από την Παρασκευή, καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου της General Electric αναμένεται να στρέψουν την προσοχή των επενδυτών και πάλι προς τα εταιρικά αποτελέσματα. Η απόδοση του 10ετούς treasury διαμορφώνεται σε χαμηλά εβδομάδας, στο 5,03%.

Στην αγορά, άνοδο 10% καταγράφει ο τίτλος της Chapparal Steel μετά την είδηση εξαγοράς της από την Gerdau Ameristeel έναντι 4,22 δισ. δολαρίων, με premium 13,6% έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Πτώση 5,8% για τη μετοχή της Dendreon μετά την έναρξη ανεπίσημης διερεύνησης από την SEC.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.506,58 μονάδες, με άνοδο 0,05%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% και διαμορφώνεται στις 2.643,1 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.510,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,05%.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.611,60 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,30%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 1,42%, στις 7.851,95 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.967,54 μονάδες, με απώλειες 0,85%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v