Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ”απάτητες περιοχές” ο Dow λόγω Wal Mart

Ισχυρή ανοδική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 200 μονάδες, σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τον προβληματισμό για το πετρέλαιο και την στεγαστική αγορά και επικεντρώνονται στα εταιρικά deals αλλά και στις ισχυρές πωλήσεις Ιουνίου των εταιριών λιανικού εμπορίου. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ισχυρή ανοδική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 200 μονάδες, σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τον προβληματισμό για το πετρέλαιο και την στεγαστική αγορά και επικεντρώνονται στα εταιρικά deals αλλά και στις ισχυρές πωλήσεις Ιουνίου των εταιριών λιανικού εμπορίου.

”Η κίνηση οφείλεται σαφώς στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, αλλά και τα θετικά νέα της Wal Mart”, τονίζει ο Paul Mendelsohn, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Windham.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τα σημαντικότερα κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Alcoa με άνοδο 7,4%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Alcan από τη Rio Tinto έναντι 38,1 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τη δική της επιθετική προσφορά για την καναδέζικη εταιρία. Σημαντικά κέρδη καταγράφει ολόκληρος ο κλάδος μετάλλων.

Σημαντικά κέρδη 2,1% καταγράφει η μετοχή της Wal Mart, καθώς οι πωλήσεις Ιουνίου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Υψηλότερα κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι του κλάδου μετά την ανακοίνωση ισχυρών μηνιαίων πωλήσεων.

Η ανακοίνωση για διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 2,3% το Μάιο στα 60 δισ. δολάρια δεν φαίνεται να επηρεάζει την αγορά.



Πιέσεις στον τίτλο της Motorola μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας για το β’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.780,58 μονάδες, με άνοδο 1,49% καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,27% και διαμορφώνεται στις 2.685,1 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.537,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,25%.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.697,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,25%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 1,96%, στις 8.053,43 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.103,05 μονάδες, με άνοδο 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v