Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλαβε τάση από ...Ασία η Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η έντονη ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές εκλήφθηκε από τους επενδυτές ως σημάδι ότι απομακρύνεται η νευρικότητα που οδήγησε τις αγορές σε διόρθωση την προηγούμενη εβδομάδα. Στις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται αύριο στρέφει την προσοχή της πλέον η Wall. Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η έντονη ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές εκλήφθηκε από τους επενδυτές ως σημάδι ότι απομακρύνεται η νευρικότητα που οδήγησε τις αγορές σε διόρθωση την προηγούμενη εβδομάδα. Στις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται αύριο στρέφει την προσοχή της πλέον η Wall.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.260,7 μονάδες με κέρδη 0,56%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,55%, στις 2.387,73 μονάδες και ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.401.89 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,71%.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο ενώ επτά τίτλοι κατέγραψαν κέρδη άνω του 1%, μεταξύ των οποίων οι AT&T, Verizon Communications, General Motors, Coca Cola. Η αναλογία ανοδικών-πτωτικών διαμορφώθηκε στο 17 προς 11.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές σηματοδοτούν το τέλος των πρόσφατων κλυδωνισμών στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, ο Michael Sheldon, αναλυτής της Spencer Clarke, επισημαίνει ότι τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς οφείλονται και στην ”πεποίθηση ότι οι μετοχές έχουν υπερπουληθεί τις τελευταίες ημέρες”.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν οι τίτλοι λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση πωλήσεων Φεβρουαρίου. Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Target, ενώ οι περισσότερες υποχώρησαν καθώς οι λιανικές πωλήσεις δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες.

Άνοδο 4,6% κατέγραψε ο τίτλος της Ford Motor μετά την αναβάθμιση από την CSFB σε neutral από underperform.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 2,45%, στα 14,40 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,30%, στα 10,31 δολάρια. Κέρδη 4,58% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 41,31 δολάρια.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,16%, στις 6.227,70 μονάδες, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,04% στις 5.511,8 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,44% στις 6.713,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v