Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εξαγοράζει τράπεζα στην Ταϊβάν

Η Citigroup, η οποία μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι προσφέρει 10,8 δισ. δολάρια για την εξαγορά της ιαπωνικής Nikko, εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς και της Bank of Overseas Chinese στην Ταϊβάν έναντι 424 εκατ. δολαρίων.

Citigroup: Εξαγοράζει τράπεζα στην Ταϊβάν
Η Citigroup, η οποία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι προσφέρει 10,8 δισ. δολάρια για την εξαγορά της ιαπωνικής Nikko, εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς ταϊβανέζικης τράπεζας.

Ειδικότερα η Citigroup φέρεται να συμφώνησε στην εξαγορά της Bank of Overseas Chinese στην Ταϊβάν έναντι 424 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

Η εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας, Christina Pretto, αρνήθηκε να σχολιάσει επισημαίνοντας ότι η τράπεζα ”δεν σχολιάζει φημολογίες της αγοράς και εικασίες”.

Ωστόσο η ταϊβανέζικη τράπεζα αναμενόταν να εγκρίνει την πρόταση εξαγοράς στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου τη Δευτέρα.

Τέλος αναφέρεται ότι η Bank of Overseas Chinese διαθέτει 55 υποκαταστήματα στο νησί και κατέχει μερίδιο αγοράς ποσοστού 1%. Η Citigroup διαθέτει 11 υποκαταστήματα στην Ταϊβάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v