Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά έπειτα από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η σημερινή εξισορρόπηση στην ισοτιμία γεν-δολαρίου αλλά και οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε Google και Apple τροφοδοτούν την απόπειρα ανάκαμψης των τιμών. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά έπειτα από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η σημερινή εξισορρόπηση στην ισοτιμία γεν-δολαρίου αλλά και οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε Google και Apple τροφοδοτούν την απόπειρα ανάκαμψης των τιμών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, και παρά την προσπάθεια για θετικό πρόσημο, οι αθρόες πωλήσεις στο τελευταίο μισάωρο οδήγησαν τους δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς σε έκτο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο.

Σύμφωνα με τον δείκτη Dow Jones Wilshire Total Market, έχουν ρευστοποιηθεί περί τα 3,1 τρισ. δολάρια στις διεθνείς αγορές κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Ωστόσο σήμερα η Wall κινείται ανοδικά, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αλλαγή στάσης των επενδυτών στη σημερινή σταθεροποίηση της σχέσης ανταλλαγής γεν-δολαρίου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο δείκτης κόστους εργασίας έτρεξε με ρυθμό 6,6% στο δ΄ τρίμηνο στις ΗΠΑ, με βάση την τελική μέτρηση, έναντι αρχικής 1,7% και εκτιμήσεων για 3,2%.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα η παραγωγικότητα εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα ενισχύθηκε κατά 1,6%, σε σχέση με τις προβλέψεις για αύξηση 1,5%.

Στην αγορά, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Google και της Apple ύστερα από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης ότι συνεργάζονται σε πολλά νέα projects.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,54% και διαμορφώνεται στις 12.115,20 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,13%, στις 2.366,50 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.382,11 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,63%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,03% και διαμορφώνεται στις 6.120,30 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινείται στις 6.599,47 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,03%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,96%, στις 5.436,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v