Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτώση στη Wall με Dell & Ασία στο επίκεντρο

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η νέα πτώση των ασιατικών αγορών και η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν προκαλούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές. Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε περαιτέρω η υψηλότερη της αναμενόμενης μείωση κατά 33% που εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Dell. Πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η νέα πτώση των ασιατικών αγορών και η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν προκαλούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές. Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε περαιτέρω η υψηλότερη της αναμενόμενης μείωση κατά 33% που εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Dell.

Ειδικότερα, ο Nikkei υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ πτώση σημείωσαν και οι αγορές στην Αυστραλία, τη Νότιο Κορέα, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.214,08 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,17%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,34%, στις 2.396,12 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.399,87 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,24%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, πτωτικά κινείται η μετοχή της Dell, η οποία ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της κατά 33%, που ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της αγοράς. Η εταιρία μάλιστα σημείωσε ότι τόσο τα κέρδη όσο και τα περιθώρια κέρδους της θα δεχθούν πιέσεις και τους επόμενους μήνες, χωρίς ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη, καθώς βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιεί.

Υποχώρηση καταγράφει και η μετοχή της Novell, καθώς η εταιρία εμφάνισε απροσδόκητα ζημίες στο τρίμηνο αλλά και μείωση των πωλήσεών της κατά 5%.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της American International Group, η οποία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών της, αλλά και διευρυμένο πρόγραμμα διανομής μερίσματος και επαναγοράς μετοχών.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 61,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού, στα 653,90 δολάρια η ουγκιά.

Απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.114,40 μονάδες, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,03%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 6.595,10 μονάδες, με απώλειες 0,68%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,64%, στις 5.423,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v