Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman, Merrill και Morgan σε επίπεδο... junk

Η Goldman Sachs, η Merrill Lynch και η Morgan Stanley, που έκαναν κέρδη-ρεκόρ 24,5 δισ. δολ. το 2006, αιφνιδίως έχουν γίνει τόσο κερδοσκοπικές που οι ίδιοι οι traders τους αποτιμούν αυτές τις κολοσσιαίες χρηματιστηριακές με βαθμολογία που αποδίδεται στα ομόλογα junk.

Goldman, Merrill και Morgan σε επίπεδο... junk
Η Goldman Sachs, η Merrill Lynch και η Morgan Stanley, που έκαναν κέρδη ρεκόρ 24,5 δισ. δολ. το 2006, αιφνιδίως έχουν γίνει τόσο κερδοσκοπικές που οι ίδιοι οι traders τους αποτιμούν αυτές τις κολοσσιαίες χρηματιστηριακές με βαθμολογία που αποδίδεται στα ομόλογα junk.

Σύμφωνα με στοιχεία της Moody’s που μεταφέρει το Bloomberg, οι τιμές για τα συμβόλαια που συνδέονται με τα ομόλογα των επενδυτικών τραπεζών της Νέας Υόρκης αυτή την εβδομάδα κινήθηκαν σε επίπεδα που αντιστοιχούν με αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας Βaa2.

Για τις Goldman, Morgan Stanley και Merrill Lynch, αυτό το επίπεδο είναι πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από τη βαθμολογία Aa3 που φέρουν τα καλύτερα χρεόγραφά τους και δύο βήματα μόλις πριν από τη ”μη επενδυτική” βαθμίδα, δηλαδή το junk.

Οι traders πιστωτικών παραγώγων φοβούνται περισσότερο από τους επενδυτές μετοχών και ομολόγων ότι η επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά ακινήτων και στα διεθνή χρηματιστήρια θα πλήξει τους οίκους.

Η Merrill από το 2005 έχει χρηματοδοτήσει δύο εταιρίες στεγαστικής πίστωσης που στη συνέχεια κατέρρευσαν και εξαγόρασε μια τρίτη, τη First Franklin Financial, προς 1,3 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v