Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Η διόρθωση πονάει, αλλά αναζωογονεί!”

Θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές παραμένει η Citigroup σε έκθεσή της για την ευρωπαϊκή στρατηγική, με ημερομηνία 1η Μαρτίου, τονίζοντας ωστόσο ότι οι αγορές δεν πρόκειται να κινηθούν ευθέως ανοδικά και χαρακτηρίζοντας την κινεζική υποχώρηση ”οδυνηρή αλλά αναζωογονητική”.

Citigroup: ”Η διόρθωση πονάει, αλλά αναζωογονεί!”
Θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές παραμένει η Citigroup σε έκθεσή της για την ευρωπαϊκή στρατηγική, με ημερομηνία 1η Μαρτίου, τονίζοντας ωστόσο ότι οι αγορές δεν πρόκειται να κινηθούν ευθέως ανοδικά.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η υποχώρηση των αρχών της εβδομάδας ήταν ”οδυνηρή αλλά αναζωογονητική”.

Κατά την εκτίμησή της η Citigroup αναφέρει ότι συνυπάρχουν δύο χρηματιστηριακοί κύκλοι: ο δομικός (μακροπρόθεσμος) και ο κυκλικός (βραχυπρόθεσμος).

Δομικά, αναφέρεται στην έκθεση, ”πιστεύουμε πως η ευρωπαϊκή Bull Market στηρίζεται από ένα λογικό μακροοικονομικό περιβάλλον, έναν εκτεταμένο κύκλο εταιρικών κερδών και τη συνέχιση (ίσως και επιτάχυνση) της ”απομετοχοποίησης” (de-equitisation)”.

Παρ’ όλα αυτά, βραχυπρόθεσμα, οι πιέσεις θα είναι πανταχού παρούσες, αναφέρει η Citigroup.

Εξάλλου, σε εκ νέου υποτίμηση των μετοχών προχώρησε με έκθεσή της η Dresdner Kleinwort, συνιστώντας ολοταχώς αναβάθμιση των κρατικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v