Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στη Wall

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street ύστερα από τις ισχυρότατες απώλειες που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η ανάκαμψη του κινεζικού χρηματιστηρίου αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Πτωτικά συνεχίζουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street ύστερα από τις ισχυρότατες απώλειες που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η ανάκαμψη του κινεζικού χρηματιστηρίου αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα το κινεζικό χρηματιστήριο παρουσίασε άνοδο κατά 2,2% κατά τη σημερινή συνεδρίαση ύστερα από τις σημαντικές χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν το χρηματιστηριακό ντόμινο.

Αμερικανοί χρηματιστές εκφράζουν την επιφυλακτικότητα για την πορεία της αγοράς, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ δεν αποκλείεται μια νέα πτώση του κινεζικού χρηματιστηρίου.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο έτρεξε με ρυθμό 2,3%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 3,2% και αρχικής εκτιμήσης για 3,5%.

Στις επιχερηματικές ειδήσεις ανοδικά κινείται η DaimelrChrysler ύστερα από τη συμφωνία της αυτοκινητοβιομηχανίας με τα συνδικάτα.

Σε θετικό έδαφος και η Boeing μετά την αναβάθμιση της εταιρίας σε ”neutral” από την JP Morgan.

O Dow Jones κινείται στις 12.274 μονάδες με 0,47% κέρδη, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,24%, στις 2.403 μονάδες. Κέρδη 0,35% σημειώνει ο S&P 500, που κινείται στις 1.403 μονάδες. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Dow Jones απώλεσε περίπου 415 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2001.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,13%, στις 6.214 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,09%, στις 5.527 μονάδες. Πτώση 1,26%, για τον DAX 30, που κινείται στις 6.734 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v