Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα, Αφγανιστάν αναμένεται να πιέσουν τη Wall

Το πτωτικό χρηματιστηριακό ντόμινο που έπληξε την Κίνα και πέρασε στις ευρωαγορές αναμένεται να πλήξει και τους βασικούς δείκτες της Wall Street, όπως υποδηλώνουν τα futures. Στο επίκεντρο και η εντεινόμενη κρίση σε Ιράν και Αφγανιστάν. Πτωτικά συνεχίζουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Το πτωτικό χρηματιστηριακό ντόμινο που έπληξε την Κίνα και πέρασε στις ευρωαγορές αναμένεται να επηρεάσει και τους βασικούς δείκτες της Wall Street, όπως υποδηλώνουν τα futures. Στο επίκεντρο και η εντεινόμενη κρίση σε Ιράν και Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά υπέστη ένα sell off της τάξεως του 9,2%, ύστερα από τα κέρδη-ρεκόρ του 13% που κατέγραψε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Εξάλλου στο προσκήνιο βρίσκονται εκ νέου οι γεωπολιτικές ανησυχίες, ύστερα από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με στόχο τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κ. Ντ. Τσένεϊ.

Στο μεταξύ τη νευρικότητα των αγορών επιτείνει η δήλωση του Ιρανού υψηλόβαθμου αξιωματούχου ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διακόψει το πρόγραμμα του εμπλουτισμού ουρανίου.

Τα futures υποδηλώνουν πτώση κατά 8,7 μονάδες για τον S&P, 18,7 για τον Nasdaq και 77 για τον Dow Jones.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,63%, στις 6.912 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,74%, στις 5.662 μονάδες. Πτώση 1,78% για τον DAX 30, στις 6.912 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v