Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φάντασμα” ύφεσης βλέπει στο 2007 ο Greenspan

Ο πρώην διοικητής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να διολισθήσει σε ύφεση μέχρι το τέλος του έτους, δηλώνοντας ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ο τρέχων οικονομικός κύκλος ”κλείνει”.

”Φάντασμα” ύφεσης βλέπει στο 2007 ο Greenspan
Ο πρώην διοικητής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Alan Greenspan, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να διολισθήσει σε ύφεση μέχρι το τέλος του έτους.

Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της Federal Reserve δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία επεκτείνεται από το 2001 και ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο τρέχων οικονομικός κύκλος ”κλείνει”.

”Όταν απομακρυνόμαστε τόσο πολύ από την ύφεση, συσσωρεύονται

ποικίλες δυνάμεις για την επόμενη ύφεση και, πράγματι, αυτό αρχίζουμε να βλέπουμε”, δήλωσε ο κ. Greenspan σε δορυφορική ομιλία του σε συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ. ”Για παράδειγμα στις ΗΠΑ τα περιθώρια κέρδους αρχίζουν να σταθεροποιούνται, που είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένα στάδια του κύκλου”.

”Ναι, πράγματι, είναι πιθανό να διολισθήσουμε σε ύφεση προς τους τελευταίους μήνες του 2007”, δήλωσε ο κ. Alan Greenspan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v