Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω Ιράν

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς η είδηση ότι το Ιράν δεν ευθυγραμμίστηκε με τη χρονική διορία για διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου προκαλεί ράλι στα εμπορεύματα, προβληματίζοντας την αγορά και αντισταθμίζοντας τις θετικές εξελίξεις για τους τεχνολογικούς τίτλους. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς η είδηση ότι το Ιράν δεν ευθυγραμμίστηκε με τη χρονική διορία για διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου προκαλεί ράλι στα εμπορεύματα, προβληματίζοντας την αγορά και αντισταθμίζοντας τις θετικές εξελίξεις για τους τεχνολογικούς τίτλους.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ότι το Ιράν δεν ευθυγραμμίστηκε με το χρονικό περιθώριο που του είχε δοθεί για την διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου προκάλεσε εκνευρισμό στην αγορά, η οποία πέρασε σε αρνητικό πρόσημο.

Σύμφωνα με τον Mike Malone, η ανακοίνωση οδήγησε την αγορά σε αποκομιδή των πρόσφατων κερδών της. ”Η είδηση για το Ιράν δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό που επιβαρύνει την εικόνα δεν είναι άλλο από τεχνικές αντιστάσεις και διάθεση της αγοράς να αποκομίσει τα πρόσφατα κέρδη της”, τόνισε ο αναλυτής.

Η είδηση για το Ιράν προκάλεσε ράλι στα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να προσεγγίζει τα επίπεδα των 61 δολαρίων το βαρέλι. Αυτή την ώρα, ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 60,87 δολάρια.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Apple και Cisco Systems, μετά την είδηση για διακανονισμό των δυο εταιριών αναφορικά με το εμπορικό σήμα iPhone.

Κατά 7,5% υψηλότερα εκτινάσσεται η μετοχή της Whole Foods μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Wild Oats έναντι 565 εκατ. δολαρίων, με premium 18% έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Κέρδη κοντά στο 10% και για τον τίτλο της Analog Devices, μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 26% στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.678 μονάδες με απώλειες 0,47%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15%, στις 2.514 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,21%, στις 1.454 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 6.380,9 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 6.973,73 μονάδες. Άνοδος 0,21% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 5.706,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v