Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεκόπη το ανοδικό σερί του Dow Jones

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν η δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της FΕD, η υψηλότερη του αναμενόμενου άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου αλλά και οι εκτιμήσεις της Hewlett Packard για την πορεία των μεγεθών της. Απώλειες σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν η δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης της FΕD, η υψηλότερη του αναμενόμενου άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου αλλά και οι εκτιμήσεις της Hewlett Packard. Απώλειες σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ισχυρότερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο καθώς ενισχύθηκε κατά 0,2%, έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,1%. Ο δομικός σημείωσε άνοδο κατά 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%.

Εξάλλου αύξηση κατά 0,1% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών Ιανουαρίου, ενώ οι συγκλίνουσες προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,2%.

Ωστόσο τις ανησυχίες των επενδυτών φάνηκε να ”διασκεδάζει” - τουλάχιστον προσωρινά - η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της FED της 31ης Ιανουαρίου, βάσει των οποίων οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να υποχωρούν.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις πτώση κατέγραψε η μετοχή της Hewlett Packard παρά την αύξηση των κερδών που κατέγραψε στο α΄ οικονομικό τρίμηνο. Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν ότι τα μεγέθη που προέβλεψε η εταιρία για το τρέχον έτος δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Αντίθετα άνοδο σημείωσε η μετοχή της Apple καθώς η Prudential αναθεώρησε υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της αμερικανικής εταιρίας το τρέχον τρίμηνο.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές σημείωσαν ημερήσια άνοδο 2,11%, διαμορφούμενες στα 60,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ κέρδη 3,7% κατέγραψε η τιμή του χρυσού.

Μάλιστα η άνοδος της τιμής του μαύρου χρυσού ώθησε υψηλότερα τις τιμές μετοχών σε εταιρίες όπως η ExxonMobil, η Valero Energy και η Sunoco.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε κατά 0,49%, στα 41,25 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε πτώση 0,2%, στα 14,86 δολάρια. Στα 10,7 δολάρια έκλεισε το δικαίωμα της Εθνικής.

O Dow Jones έκλεισε στις 12.738 μονάδες με πτώση 0,38%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,21%, στις 2.518 μονάδες. Πτώση 0,14% για τον S&P 500, στις 1.457 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,86%, στις 6.357 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,33%, στις 5.694 μονάδες. Πτώση 0,59% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 6.941 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v