Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθωριστικές ανησυχίες πιέζουν τη Wall

Η υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο επανέφερε τις πληθωριστικές ανησυχίες στους επενδυτές, ωθώντας χαμηλότερα τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς. Πτωτικό το κλίμα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο επανέφερε τις πληθωριστικές ανησυχίες στους επενδυτές ωθώντας χαμηλότερα τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς. Πτωτικό το κλίμα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 0,1%, ενώ προηγουμένως είχε ανέλθει στο 0,4%. Ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις πτώση καταγράφει η μετοχή της Hewlett – Packard παρά την αύξηση που σημείωσαν τα κέρδη α΄ οικονομικού τριμήνου της εταιρίας. Μερίδα αναλυτών απέδωσε την υποχώρηση της μετοχής στην πίεση που εμφάνισαν τα περιθώρια (margins) της εισηγμένης.

Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Motorola ύστερα από την υποβάθμιση σε ”market perform” από την Lehman Brothers. Πτώση καταγράφει και η μετοχή της Medtronic καθώς τα κέρδη γ΄ τριμήνου δεν φάνηκαν να ικανοποιούν επενδυτές και αναλυτές.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν προς τα 58,3 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 662 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.751 μονάδες με απώλειες 0,27%, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 2.503 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,38%. Απώλειες 0,23% για τον S&P 500, που βρίσκεται στις 1.456 μονάδες.

Στο μεταξύ ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,59% στις 6374 μονάδες, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,44%, διαμορφούμενος στις 6.952 μονάδες. Πτώση 0,34% και για τον CAC 40, που κινείται στις 5.694 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v