Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος η Wall εν μέσω μεικτών macro

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να αναζητούν καταλύτες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης στις μεικτές μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου. Ωστόσο, τη συνεδρίαση σηματοδοτούν μέχρι στιγμής οι εταιρικές εξελίξεις σε Caterpillar και Qualcomm. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να αναζητούν καταλύτες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης στις μεικτές μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου.

Ωστόσο, τη συνεδρίαση σηματοδοτούν μέχρι στιγμής οι εταιρικές εξελίξεις σε Caterpillar και Qualcomm.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, με τον Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ σε κλείσιμο, μετά την κατάθεση του κ. Bernanke που επαναφέρει την αισιοδοξία για πληθωρισμό και ρυθμό ανάπτυξης αλλά και στο μέτωπο των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, στις σημερινές ανακοινώσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, το Δεκέμβριο καταγράφηκαν εκροές κεφαλαίων ύψους 11 δισ. δολαρίων, έναντι εισροών 70,5 δισ. δολαρίων το Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν διατήρηση των εισροών στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αρνητική είναι η μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο, διαμορφούμενη στο -0,5% έναντι εκτιμήσεων για στασιμότητα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η εκτίναξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο, όπως καταγράφεται στο δείκτη Federal Reserve Empire State Index, αλλά και η σημαντική υποχώρηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων (κατά 1,2% τον Ιανουάριο), βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones στηρίζεται από τα σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Caterpillar, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων.

Μικρά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Microsoft, η οποία βρίσκεται σε συνάντηση με αναλυτές της Wall Street περί ”στρατηγικής κατεύθυνσης”.

Από τον τεχνολογικό κλάδο ξεχωρίζει η μετοχή της Qualcomm, η οποία καταγράφει κέρδη 3,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Oppenheimer σε buy από neutral.



Σημαντικά κέρδη και για τη μετοχή της JetBlue Airways μετά από αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.764 μονάδες, με άνοδο 0,18% καθ’ οδόν για νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17%, στις 2.492 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,03%, στις 1.455 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 6.433,3 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,04% στις 6.958,62 μονάδες. Απώλειες 0,09% για τον CAC 40 στις 5.720,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v