Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ακάθεκτος” ο Dow

Ανοδικά συνεχίσουν οι δείκτες της Wall Street με το Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό με αφορμή τη δήλωση του B. Bernanke ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να μετριάζονται. Κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά συνεχίσουν οι δείκτες της Wall Street με το Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό με αφορμή τη δήλωση του B. Bernanke ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να μετριάζονται.

Αναλυτικότετα ο επικεφαλής της FED δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον του Κονγκρέσο ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να μετριάζονται, ενώ προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις οι λιανικές πωλήσεις των επιχειρήσεων παρέμειναν στάσιμες τον Ιανουάριο έναντι εκτιμήσεων ότι θα ενισχυθούν κατά 0,3%. Αμετάβλητα παρέμειναν και τα αποθέματα των επιχειρήσεων Δεκεμβρίου.

Στις εταιρικές ειδήσεις ανοδικά κινούνται οι μετοχές της DaimlerChrysler καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας αλλά και τη διακοπή μιας γραμμής παραγωγής.

Κέρδη και για την Applied Materials της οποίας τα κέρδη δ΄ τριμήνου κινήθηκαν υψηλότερα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.743 μονάδες με άνοδο 0,70%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,27%, στις 2.491 μονάδες. Κέρδη 0,73% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.454 μονάδες.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,62%, στις 6.421 μονάδες, ενώ ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,76%, στις 5.725 μονάδες. Ανοδος 0,95% και για τον DAX 30 που έκλεισε στις 6.961 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v